Marketing & inzet AI zorgen voor landelijke promotie van Bouwmensen Apeldoorn via Radio NL

Marketing & inzet AI zorgen voor landelijke promotie van Bouwmensen Apeldoorn via Radio NL

APELDOORN – De inzet van audio en video in marketing-uitingen kan heel krachtig zijn. Het versterken van een merk of het promoten van een product is van alle dagen. Het plaatsen op social media is daarbij ook inmiddels wel voor iedereen helder. Echter het maken van een heuse audiotrack die merkbeleving uitstraalt, inspeelt op een positieve vibe en een bepaalde groep aanspreekt, mensen die in de bouw werken, leren en/of toeleverancier zijn, is wel een echt heel revolutionair, innovatief en een uniek idee! Als het dan bovendien ook opgepikt wordt door Radio NL ontstaat er maximale impact!! Het gebeurde afgelopen week bij Bouwmensen in Apeldoorn.

Het schooljaar 2023-2024 wordt deze week afgesloten in de regio midden. De start van het nieuwe schooljaar loopt ook middels de introductieweek van nieuwe leerlingen, de zomer breekt aan, er is voetbal op TV, er worden successen geboekt en er is een gevoel van trots zijn. Het deed de marketing mensen bij Bouwmensen Apeldoorn besluiten om zelf een heus lied in elkaar te zetten en daarbij AI toepassingen in te zetten! Muziek, tekst en een goed gevoel werden bij elkaar gebracht in een prachtig en unieke track. Toen men eenmaal de smaak te pakken had, werden er zelfs nog 2 tracks geproduceerd. Proberen, doen, finetunen en vervolgens inzetten op de eigen social media kanalen. De post werd stevig opgepikt op Instagram, Youtube en LinkedIn en ook door andere vestigingen van Bouwmensen, verdeeld over het hele land. Maar ook door toeleveranciers, de bouwbedrijven waar mee wordt samengewerkt en door diverse opleidingsinstituten. Kortom door alle partijen waar Bouwmensen mee samenwerkt.

De kern van de boodschap? : Wij zijn Bouwmensen Apeldoorn, een opleidingsbedrijf voor studenten in de regio die we opleiden naar timmerman, tegelzetter of metselaar. Het nummer is een eerbetoon aan alle studenten en ook aan alle andere mensen in de bouw die elke dag bijdragen aan het opbouwen van onze samenleving. Het lied schenkt aandacht aan de harde werkers in de bouw, met tekst en een melodie die de kern raken van wat het betekent om in deze sector te werken! De boodschap van waardering en trots is er een die Bouwmensen Apeldoorn graag met een groter publiek willen delen.

Voor die mensen die deze organisatie niet kennen, Bouwmensen biedt unieke opleidingen aan voor starters en zij-instromers die aan een carriere in de bouw willen werken. Door een unieke combinatie van praktisch werken gecombineerd met de beste theoretische ondersteuning worden leerlingen op professionele wijze ondersteunt en begeleid tijdens hun opleiding. Bouwmensen ondersteunt en adviseert iedereen die een carriere ambieert in de bouwsector. Hierbij staan de wensen en ambities van leerlingen altijd voorop! Bouwmensen heeft vestigingen in heel Nederland en afgelopen week zijn op veel locaties de diploma’s weer uitgereikt. Komende weken is het vakantie en wordt alles voorbereid voor het nieuwe schooljaar en gaat iedereen weer volop aan de slag!

Woensdagochtend heeft Bouwmensen contact gezocht met Radio NL in Sneek en aan dit radiostation de track “Sta eens even stil…” met begeleidende tekst toegestuurd. Nog geen 5 minuten later hing men aan de lijn en werd direct aangegeven dat de track direct na 10:00 op de radio zou worden uitgezonden!! Radio NL gaf aan: Een enorme waardering voor het maken van dit product, vanuit het hart van de bouwsector met een prachtige boodschap! Radio NL heeft dit enorm gaaf opgepakt! We willen Radio NL hier enorme voor bedanken!

Wil je luisteren hoe dit op Radio NL klonk, afgelopen woensdag om 10:20? Luister dan hier dit enorm leuke moment terug!

Mocht je er niet genoeg van kunnen krijgen; er is zelfs een videoversie beschikbaar:

UPDATE 23 juli: afgelopen zaterdag, 20 juli is op het lokale commerciele radiostation Koekstad FM uit Deventer er aandacht besteed aan Bouwmensen Apeldoorn en Deventer. In een interview met directeur Martien van Reen werd gesproken over de scholingsmogelijkheden bij Bouwmensen maar ook over doelen, mogelijkheden en uitdagingen. De aanleiding was feitelijk natuurlijk het bijzonder originele leid gecomponeerd door medewerkers van Bouwmensen, een ode aan alle mensen die in de bouw werken; Luister hier het fragment met presentator Andre Bongers nog eens terug. Koekstad Radio ontvang je op FM 94.4 en DAB+ in de Stedendriehoek. Daarnaast natuurlijk wereldwijd via internet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *