Projectmanagement

Blue House Media beschikt over een keur aan projectmanagement ervaring, opgedaan bij publieke- en commerciele mediabedrijven in Nederland. Daarnaast beschikken we over veel kennis en ervaring op gebied van ontwikkeling en implementatie van nieuwe mogelijkheden vanuit de rol van een commerciele full service dienstverlener.

Blue House Media beschikt over gedetailleerde ervaring op gebied van management en operations bij media bedrijven waarbij continuiteit en kwaliteit voorop staan maar tevredenheid van gebruikers net zo belangrijk gevonden wordt. Het samenwerken van partijen in de mediawereld is essentieel om sterk te zijn en te blijven. Wij werken daar continu aan.

In de periode 2010 – 2013 hebben we de technische faciliteiten bij een landelijke commercieel nieuwsradiostation naar een volgende fase mogen brengen. Samenwerking met een team van de beste technici enerzijds en redactie anderzijds heeft geresulteerd in een state of the art productie omgeving. Het moderniseren van de productiefaciliteiten als antwoord op de veranderende vragen van publiek. Inclusief het lanceren van de samenwerking met Triple IT van een hosting- en streaming platform voor BNR Nieuwsradio.

In de periode 2013-2016 hebben we de synergie voordelen van de samenwerking tussen een publieke regionale zender en een publieke lokale zender verder weten vorm te geven. De media transformatie van RTV NH en AT5 naar online first vroeg om het opnieuw uitvinden van alle benodigde faciliteiten en workflows. De regio-correspondent deed zijn intrede, self-support radio werd gelanceerd en een prachtige co-locatie in het Vondelpark werk gerealiseerd in samenwerking met AVRO/TROS. Online development deed zijn intrede met nieuw ontworpen websites en apps.

In de periode 2016-2023 heeft projectmatige software ontwikkeling en implementatie centraal gestaan. Software as a service mogelijkheden, als antwoord op de steeds sneller veranderende vragen van publiek en makers. Cloud en webbased, met een moderne API structuur. In deze periode is projectmatig samengewerkt met een aantal landelijke publieke en commerciele opdrachtgevers. Voor de projectmatige implementatie maar ook voor de permanente doorontwikkeling. Het koppelen van de software aan andere partijen zoals CDN, muziekscheduling software of bestaande media productieplatforms.